Cum se curata masina de spalat

Curățarea regulată a mașinii de spălat este crucială pentru menținerea performanței și prelungirea duratei de viață a acestuia. În plus, o mașină de spălat curată va asigura spălarea eficientă a hainelor și va preveni mirosurile neplăcute.

Curățarea exteriorului

Începeți prin ștergerea exteriorului mașinii de spălat cu o cârpă moale și umedă pentru a elimina praful și murdăria acumulate. Apoi, utilizați o soluție de curățare blândă sau un amestec de apă caldă și detergent lichid pentru a curăța ușor carcasa exterioară. Nu folosiți substanțe chimice agresive sau bureți abrazivi, deoarece acestea ar putea deteriora suprafața mașinii de spălat.

Curățarea interiorului

Pentru a curăța interiorul mașinii de spălat, începeți prin rularea unui ciclu de spălare gol cu apă fierbinte și o jumătate de cană de oțet alb. Acest lucru va ajuta la curățarea tamburului și a conductelor interne, eliminând depunerile de calcar și bacteriile acumulate.

În continuare, scoateți tava de detergent și clătiți-o bine sub apă curgătoare pentru a elimina reziduurile de detergent. Dacă este necesar, curățați tava cu o perie mică și detergent lichid pentru vase.

Curățarea garniturilor și a tamburului

Verificați garniturile ușii și etanșările mașinii de spălat pentru a vă asigura că nu sunt murdare sau acoperite cu mucegai. Dacă este necesar, curățați-le cu o soluție de apă și oțet alb sau o soluție de apă și bicarbonat de sodiu.

Pentru a curăța tamburul mașinii de spălat, utilizați o cârpă moale și umedă înmuiată în soluție de apă caldă și detergent lichid. Îndepărtați orice pete sau murdărie vizibilă și asigurați-vă că tamburul este complet uscat înainte de a folosi din nou mașina de spălat.

Curățarea filtrelor

Este important să curățați regulat filtrele mașinii de spălat pentru a preveni blocarea și pentru a asigura un flux adecvat de apă. Consultați manualul mașinii de spălat pentru a găsi și a accesa filtrele. Scoateți-le și clătiți-le sub apă curgătoare pentru a elimina murdăria și resturile acumulate. Asigurați-vă că le uscați complet înainte de a le reinstala în mașina de spălat.

Prevenirea mirosurilor neplăcute

Pentru a preveni mirosurile neplăcute în mașina de spălat, încercați să lăsați ușa și tava de detergent deschise după fiecare utilizare pentru a permite aerisirea și uscarea completă a interiorului. De asemenea, puteți rula periodic un ciclu de spălare gol cu o soluție de apă caldă și oțet alb sau bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza mirosurile neplăcute și pentru a curăța interiorul mașinii de spălat.

Curățarea regulată a mașinii de spălat este esențială pentru menținerea performanței și a igienei. Urmați acești pași simpli pentru a vă asigura că mașina de spălat funcționează eficient și că hainele dvs. sunt spălate în mod corespunzător.

Întrebări frecvente

  • Cât de des ar trebui să curăț mașina de spălat? – Pentru a menține performanța optimă, se recomandă curățarea mașinii de spălat cel puțin o dată pe lună.
  • De ce este important să curăț mașina de spălat? – Curățarea regulată previne acumularea de reziduuri de detergent, bacterii și mirosuri neplăcute, asigurând funcționarea eficientă a mașinii și prelungindu-i durata de viață.
  • Pot folosi alte substanțe în loc de oțet alb pentru curățarea mașinii de spălat? – Da, puteți folosi bicarbonat de sodiu sau soluții de curățare blânde recomandate de producătorul mașinii de spălat.

Concluzie

Curățarea regulată a mașinii de spălat este esențială pentru menținerea performanței și a igienei. Urmați acești pași simpli pentru a vă asigura că mașina de spălat funcționează eficient și că hainele dvs. sunt spălate în mod corespunzător.

Photo of author

Geryn

Lasă un comentariu